Kiemelt ajánlatok

Garzó Tanya Vendégház

Balogh-Szatmári Kúria

Csali Vendégház Tisza-tó

Fekete Macska Panzió

Két Jóbarát Apartmanház

Platán Panzió

Szalóki Üdülőház

Margaréta Apartman Ház

Legénd Üdülőfalu

Nosztalgia Üdülő Parasztudvar

Természetes Életmód Alapítvány Oktatóközpontja

Kőtenger Panzió

Életfa vendégház

Spirit Apartman

Elisabeth apartman

Bónom-zugi nyaraló

Hanga Vendégház

Puskás Vendégház és Családi Pince

Ignáczy Apartman, Borpince

Somogy megye, Balatonboglár, Vasas u. 6.

Szállás

Elérhetőségek:

Kapcsolattartó neve: Ignáczy Györgyné
Telefon: 06/85/350-502
Mobil: 06/30/9699925
E-mail cím: ignaczyne@freemail.hu
Weboldal:

Szálláshely bemutatása:

Pannónia legszebb tájainak egyike a Dél-Balatoni Borvidék, ahol már a kelták és a rómaiak is szőlőt termesztettek és bort készítettek. Magyarország történelmi borvidékei között ez a borvidék nagyságrendileg az ötödik helyen áll.

Kitűnő feltételei vannak itt a könnyed, harmonikus muskotály borok és pezsgők valamint más fehérborfajták készítésének is. Elterjedtek azok a fehér szőlőfajták fajták is, amelyek alkalmasak a ma oly kedvelt gyümölcs illatú, könnyű, elegáns borok, illetve pezsgők előállítására.

A VÖRÖSBOROK esetében inkább a burgundiai típusú gyümölcsillatokat, zamatokat adó vörösborok készítésére alkalmas ez a vidék. A termesztett vörösborszőlő fajták: Kékfrankos, Pinot noire, Merlot, Cabernet Sauvignon.

A család közel 30 éve jegyezte el magát a szőlő- és borkultúrával. A néhány hektáros terület a borvidék legjobb termőhelyein található a balatonlellei Kishegyen, és Szőlőskislakon. Az Ignáczy borfilozófiában minőség áll a központban, amit sok borverseny számtalan díja is bizonyít.

Egyidejűleg 50 főt tudnak borkóstolóval fogadni, valamint négy család számára tudnak - igényes körülmények között - szállást biztosítani az év egészében.


   


Vissza a kereséshez »